fbpx
AirlinesOnderwerpen

Airbus beperkt boete annuleren A380 voor Skymark

Japanse media melden dat de afkoopsom voor Skymark beperkt wordt.

A380

Het Japanse Skymark Airlines had 6 A380’s besteld bij Airbus. Het gaat niet zo goed met de carrier waardoor de A380’s geannuleerd zijn. Een contract is echter niet zomaar af te zeggen, hier zijn boetes voor afgesproken. Nu is Skymark in overleg met Airbus over de hoogte van de boete. Naar verwachting wordt dit eind oktober afgerond, volgens Skymark.

20 miljard

Volgens de Japanse krant Aisha zou overeengekomen zijn dat Skymark de aanbetaling van 20-25 miljard Yen (€ 150 miljoen) kwijt is, maar dat er geen extra boete komt. Er gingen geruchten dat Airbus de onderhandelingen inging met een eis van 70 miljard Yen, zo’n half miljard euro. Analisten waren bang dat dit de doodsteek voor Skymark zou zijn.

De waarde volgens de catalogus voor 6 A380’s is $2,5 miljard, maar maatschappijen krijgen altijd flinke kortingen. Skymark tekende de order in 2011 en in juli werd de order uit de boeken gehaald door Airbus.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button