fbpx
AirlinesOnderwerpen

KLM 95 Experience – Fotoverslag

KLM_Experience_1

KLM_95
KLM bestaat 7 oktober 95 jaar en dat wordt gevierd met een experience.

4D show

In hangaar 12 is een levensgrote 4D show neergezet, wat het hoofdgerecht van de experience is. Op de MD-11 Audrey Hepburn wordt een voorstelling geprojecteerd. Volgens Eurlings is dit nog nooit op zo’n grote schaal gedaan. De beelden laten onder andere zien hoe het vliegtuig er van binnen uitziet. De buitenbeplating wordt er als het ware afgehaald en je ziet de stoelen met daarin mensen die eten krijgen of een filmpje kijken. Daarna gaan we naar het cargo-deel in de buik van het vliegtuig. Tenslotte gaan de platen er weer op. Doordat het vliegtuig al driedimensionaal is geeft het geprojecteerde beeld een spectaculair 3D effect.

KLM_Experience_2

KLM_Experience_3

Andere onderdelen

Behalve de 4D show was in hangaar 11 ook het een en ander te doen. Er was een kids area, de DC-3 stond er, er kon gekeken worden naar het onderhoud aan een toestel en er stond een Beechcraft van KLS. Na de 4D show liepen de gasten door naar de engine shop. Te zien viel hoe de onderhoudsafdeling de motoren onderhoudt en indien nodig repareert. Daarna was een testopstelling te bezichtigen.

KLM_Experience_5_DC-3_Dakota

KLM_Experience_7_DC-3_Dakota_Auto_Motor

KLM_Experience_8_KLS_Beechcraft-58

Platform

Op platform 9 stond een 747 freighter opgesteld. Kinderen konden in een brandweerwagen, ambulance en tow-truck. De toeter werd veel gebruikt.

KLM_Experience_6_Motor

KLM_Experience_10_747_747F

Wait Experience

Het was groots aangepakt en veel was goed geregeld, maar niet alles. Wachten was een deel van de experience. De deuren die van en naar hangaar 12 leidden waren veel te smal om de grote stroom mensen aan te kunnen. Dat was veel wachten en ook wat duwen en trekken. Maar het langst wachten was de parkeerautomaat. Voor degenen die met de auto kwamen was P57 op Schiphol-Oost gereserveerd. In tegenstelling tot trein- en buskaartjes was het parkeren niet betaald door KLM. Doordat er maar 1 parkeerautomaat was moest er ongeveer 45 min gewacht worden totdat je kon betalen. Rond 5 uur werd het probleem onderkend en de slagbomen open gezet.

[su_box title=”Tip:”]Als je zondag gaat (en KLM doet er niks aan): trek geen kaartje bij binnenrijden, maar voer je creditcard in, dan kan je ook met je credit card uitrijden zonder naar de automaat te hoeven.[/su_box]

KLM_Experience_4

KLM_Experience_9_motor

©Upinthesky
Op deze foto’s rust copyright. Neem voor gebruik contact op.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button