fbpx
IncidentenOnderwerpen

CEO Emirates twijfels bij MH370 onderzoek

Tim_Clark_Emirates
Sir Tim Clark, CEO van Emirates, heeft zijn twijfels bij het onderzoek naar MH370. Het is bij lange na niet transparant genoeg, hij denkt dat het grotendeels gecontroleerd gevlogen heeft en moet nog maar zien of het wel in de Zuid Indische Oceaan ligt. Dit zegt hij in een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel.

Gecontroleerd

Clark zegt dat hij denkt dat MH370 gecontroleerd werd, “waarschijnlijk tot het einde”. Hij vermoedt dat het toestel onder controle genomen is. Daarom moet duidelijk worden wie er aan boord waren. Dit is natuurlijk bekend bij bepaalde instanties, maar het moet transparant worden. Ook zegt Clark dat duidelijk moet worden wat er precies in het cargoruim zat.

Locatie

Er is nog geen één vliegtuigongeluk in de zee geweest waar er niet iets werd gevonden van het vliegtuig. 5 of 10% wordt op zijn minst wel gevonden, bijvoorbeeld zitkussen. Ook al is de Indische Oceaan enorm, vindt Clark dit opmerkelijk. Hij moet nog maar zien of het toestel ligt waar nu gezocht wordt.

Móét gevonden worden

Het moet duidelijk worden wat er gebeurd is. Het kan niet zo zijn dat één van de modernste vliegtuigen zomaar verdwenen is en blijft. Clark is bang dat het op een zeker moment als een mysterie de boeken in gaat en de wereld verder gaat. Emirates vliegt zelf met een vloot van 127 777’s.

Tracking

De Emirates topman vindt niet dat vliegtuigen met extra tracking moeten worden uitgerust. Hij vindt dat het onmogelijk moet zijn vanuit de cockpit de transponder uit te zetten. Ook ACARS moet altijd beschikbaar zijn. Als je zorgt dat dit niet door piloten uitgezet kan worden kanj e de vliegtuigen altijd tracking, zelf in de meest uitgestorven gebieden. Je hoeft dan niet een extra trackingsysteem te installeren. Clark kan geen reden verzinnen waarom piloten dit uit zouden moeten kunnen zetten.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button