fbpx
AirlinesOnderwerpen

Lufthansa investeert € 2 miljard in cargo

Lufthansa_hulpgoederen
De komende jaren investeert Lufthansa € 2 miljard in de cargo-divisie om het rendement te verhogen.

Investering

Lufthansa gaat investeren in Cargo. Dit meldt de CEO Peter Gerber aan het Duitse Handelsblatt. Lufthansa gaat in het kader van het plan Lufthansa Cargo 2020 twee miljard investeren. Er komen nieuwe vliegtuigen en een volledig nieuw IT systeem in het nieuwe cargocentrum. De bouw van dit centrum begint komend jaar in Frankfurt. De logistiek zal dan aan alle eisen van nu voldoen en daarmee “duidelijk efficiënter” worden.

Partner

Ook gaat Lufthansa op zoek naar een extra partner airline. Momenteel wordt al samengewerkt met het Japanse ANA, het Amerikaanse United en Air Canada. Lufthansa ziet geen zwakte, maar juist een aantrekkende markt.

Air France-KLM

Air France-KLM kiest voor de tegenovergestelde route: afbouwen. AFKL denkt dat het beter is full-freighters af te stoten en een krimpscenario te laten bestaan. De Ondernemingsraad van Martinair (de belangrijkste vracht-dochter van Air France-KLM) heeft onlangs een plan gelanceerd om te investeren, zoals Lufthansa nu ook doet. Er moet met 10 full-freighters gevlogen worden om winstgevend te zijn. De directie wil naar 3 full-freighters. Meer maatschappijen breiden hun vrachtactiviteiten juist uit.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button