fbpx
AirlinesOnderwerpen

AirAsia wil low-cost private jet maatschappij

Thai_AirAsia_A320_Don_Mueang
De baas van AirAsia, Tony Fernandes, heeft een nieuw idee. Hij wil een low-cost carrier, alleen dit keer voor privé jet’s verhuur.

Betaalbaar

Het AirAsia model van “affordability and accessibility” moet ook voor corporate jets gaan gelden als het aan Fernandes ligt. Bangkok Post sprak met de baas van Thai AirAsia Tassapon Bijleveld. De huur van een privejet kost al snel $10.000 per uur volgens Bijleveld en dat moet goedkoper kunnen. Momenteel wordt het concept uitgewerkt. De naam wordt Tune Jet en deze maatschappij gaat zich niet alleen op bedrijven richten maar ook op de rijkere vakantieganger. Over twee jaar moet Tune Jet de lucht in gaan. In de race als basis zijn Kuala Lumpur, Bangkok Don Mueang en Singapore.

Tune

De maatschappij komt niet onder AirAsia te hangen, maar onder een ander bedrijf van Fernandes: Tune Group. Hieruit is destijds Air Asia ontstaan en Tune Air is nog steeds aandeelhouder in AirAsia. Er zijn Tune Hotels, Tune Insurance, Tune Money en zo nog een aantal dochterbedrijven. Fernandes probeerde eerder een soortgelijk bedrijf te beginnen: Caterham Jet, dit lukte echter niet omdat er geen Air Operating License werd gekregen. Voor deze maatschappij stonden twee Bombardier CRJ-700’s klaar.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button