fbpx
Opmerkelijk

Emirates en Qatar willen niet dat piloten transponder kunnen bedienen – Wat vind jij?

Transponder_Radio_737_Sim

Voor

Onlangs heeft Emirates baas Tim Clark zich in Der Spiegel uitgelaten over MH370, bijna in de zijlijn van alle opmerkingen zei hij ook dat hij er lang over nagedacht heeft maar geen argument kan verzinnen waarom piloten de transponder en/of ACARS uit kunnen zetten. De transponder zorgt ervoor dat de civiele radar het toestel ziet. ACARS wordt gebruikt om systemen in het vliegtuig te monitoren, maar het toestel geeft ook zijn positie door. Eerder zei de CEO van Qatar Airways iets soortgelijks.

De luchtvaart is bezig te zoeken naar een manier om vliegtuigen te kunnen tracks op een manier dat het altijd werkt. Er zijn voorstellen om een nieuw trackingsysteem op te nemen in de systemen. Clark vindt dit onnodig geld uitgegeven: er zijn twee systemen, waarom een derde. Bovendien, zo zegt uit, als dat derde systeem ook weer uitgezet kan worden schiet je er niks mee op.

Tegen

Veel piloten zijn tegen. Ze zeggen dat ze een systeem uit moeten kunnen zetten als er iets misgaat. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt in het systeem van de transponder, dan maar zonder transponder vliegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button