fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

IndiGo bestelt grootste aantal Airbussen ooit – Update

IndiGo_A320neoDe Indiase maatschappij IndiGo heeft 250 toestellen bij Airbus in 1 order besteld. Nog nooit heeft Airbus zo een groot aantal toestellen in 1x verkocht. Definitief is de order nog niet, het is een memorandum of understanding.

A320neo

Het gaat om de nieuwe A320neo toestellen. De order heeft een cataloguswaarde van $25,7 miljard. De eerste A320 wordt vanaf 2018 geleverd. Ook zijn er nog 100 kooprechten. IndiGo is de grootste binnenlandse maatschappij van India, gerekend naar marktaandeel. Het wil de komende 6 jaar maar liefst 75% groeien. Volgens IndiGo wordt India nog slecht bediend qua vluchten.

Eerder bestelde de maatschappij al in totaal 280 A320’s, 100 van de huidige variant en 180 van de nieuwe.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button