fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegvelden

Ryanair voorspelt prijzenoorlog op Schiphol in 2015

Ryanair_StaartRyanair wil in 2015 een basis op Schiphol openen in het najaar van 2015, dat zegt commercieel directeur Kenny Jacobs tegen het Financieele Dagblad en ANP.

Grotere vliegvelden

Ryanair is al langer bezig naar grotere vliegvelden te gaan om onder meer de zakenreiziger aan te trekken. Zo is onlangs Brussel nog toegevoegd tot het netwerk. Schiphol laat weten niks van de komst van Ryanair te weten. Ryanair zegt in overleg met het vliegveld te zijn. In 2013 werden ook al slots aangevraagd, maar die zijn toen niet benut. Eerder meldden we al een voorspelling dat Ryanair naar Schiphol zou komen. Jacobs zegt dat dit jaar geen slots zijn aangevraagd omdat er geen toestellen waren. Nu Ryanair sinds september weer de volgende batch 737’s ontvangt is er weer capaciteit.

Prijzenoorlog

Jacobs voorspelt een prijzenoorlog om de Nederlandse vakantiereiziger te winnen. Er zou meer keuze tegen lagere tarieven komen. Heel Nederland is interessant voor de maatschappij. In heel Europa is het marktaandeel 14%, maar in Nederland is dat maar 4%. Alleen Manchester is een grotere markt dan Nederland nu is. In 4 jaar wil de maatschappij 4x zo groot zijn in Nederland. EasyJet is de te kloppen maatschappij, niet KLM.

EasyJet begint in 2015 ook een basis op schiphol met drie A320’s.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button