fbpx
AirlinesOnderwerpen

Zwakke maand voor Chinese airlines

In wat doorgaans het beste kwartaal is, valt afgelopen maand tegen voor Chinese maatschappijen. De groei gaat minder snel dan eerst.

Big 3

Bij de grote drie, China Southern, Air China en China Eastern, lopen de loadfactors wat terug. Bij Air China zaten vliegtuigen in september 79,4% vol. Op internationale routes nog iets minder: 77,9%. Air China deed het in september het best van de drie.

Over het hele kwartaal halen de 3 carriers samen een loadfactor van 80,4%, en dat is minder dan de eerste twee kwartalen. Doorgaans is het derde kwartaal juist het beste.

Groei was er wel nog: gemiddeld toch nog steeds 9,2% op internationale routes en 5,7% binnenlands. Deze groei en lagere loadfactors komt door de inzet van meer toestellen.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button