fbpx
AirlinesOnderwerpen

Ryanair in 10 jaar 2x zo groot – groeistrategie

ryanair-aircraft_1
Ryanair wil in 2024 twee keer zo groot zijn als dit jaar. Dit zegt de COO tegen Ierse TV-zender RTE.

Groei, groei, groei

Ryainair mikt op 50% meer passagiers over 5 jaar en 100% over 10 jaar. Om dit te bewerktstelligen zijn 380 nieuwe toestellen besteld bij Boeing. Momenteel vliegt Ryanair met ongeveer 300 737-800′s. Tot 2018 wil de maatschappij groeien naar 400 toestellen. Daarvoor zijn vorig jaar 180 huidige generatie 737′s besteld. 80 daarvan gaan de oudste nu bij Ryanair vliegende Boeings vervangen. De eerste van deze batch is vorige maand geleverd. De 100 737MAX (plus 100 opties) is voor de “2019-2025 ronde”, zo noemde Ryanair het, waar dus de andere helft van de verdubbeling moet komen.

Groeistrategie

Over de nieuwe strategie zegt David O’Brien, COO van Ryanair: “A lot of the growth is going to be relatively unspectacular in appearance, but spectacular in size”. Ryanair gaat vooral de frequentie van routes uitbreiden en niet zozeer naar nieuwe vliegvelden. Rusland en het Midden-Oosten wordt grotendeels overgeslagen, terwijl eerst gedacht werd dat Ryanair hier wilde uitbreiden. De zakenreiziger wil Ryanair nog meer bereiken. Nu zijn dat er ongeveer 20 van de 83 miljoen, dat moeten er 35 miljoen worden.

Duitsland

In Duitsland is Ryanair nog slecht vertegenwoordigd met een marktaandeel van 4%. Veel binnelandse routes denkt de maatschappij daar te kunnen gaan vliegen. De strategie zal vergelijkbaar zijn met Italië, waar Ryanair enorm heeft uitgebreid afgelopen jaren. Dit was één van de redenen dat Alitalia het niet meer op eigen kracht redde.

Eerder werd bekend dat ook Nederland en vooral Schiphol een belangrijke groeimarkt moet worden vanaf najaar 2015. Er moeten prijzenslag ontstaan op Schiphol.
Uiteindelijk wil Ryanair bij de grootste maatschappijen van de wereld horen. Er moeten tot 2024 zo’n 3.000 nieuwe piloten komen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button