fbpx
AirlinesOnderwerpen

Etihad Cargo met 747 nieuwe route op Schiphol – Update

Etihad Cargo gaat een partnerschap aan met het Colombiaanse Avianca en openen samen een nieuwe route.

Schiphol

Etihad gaat met een 747-400 2x per week vliegen op de route Milaan – Bogotá – Amsterdam. De nieuwe dienst begint op 12 november en zal zorgen voor een belangrijke cargo-verbinding tussen Europa en Zuid-Amerika. Avianca gaat voor verspreiding door Zuid-Amerika zorgen. Etihad Cargo vliegt 4x per week tussen Abu Dhabi en Milaan.

747-400

Etihad zet een 747-400 in op de route. In de vloot zijn twee van zulke toestellen: één geleast van Atlas Air en één van Martinair. Etihad reageert op vragen van Upinthesky: de Atlas Air 747-400F zal ingezet worden. Etihad Cargo vliegt één keer per week met een 747F van Abu Dhabi naar Amsterdam. Van Amsterdam naar Abu Dhabi wordt 7x per week gevlogen, met verschillende types waaronder een 777F en 747F, volgens Etihad. Een A330F wordt ook weleens gezien op Schiphol. Cargovluchten gaan vaak in een rondje langs meerdere bestemmingen.

Etihad_Cargo_©

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button