fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

A350-A330 common type rating

A350_A330
Piloten met een A330 type rating kunnen met een beperkte bijscholing ook op de A350 vliegen.

Common Type Rating

Voor maatschappijen is dat een flinke besparing in kosten. De piloot hoeft alleen een cursus in de verschillen te doen. Dit kan in 8 dagen klaar zijn en daarmee wordt 65% tijd bespaard ten opzichte van een volledige omscholing naar een ander type toestel. Een ander voordeel dat de piloot niet hoeft te trainen in een dure full-motion flight simulator. De maatschappij heeft dan een pool van piloten die op beide toestellen kunnen vliegen, waardoor de maatschappij flexibeler wordt.

[su_quote cite=”Régine Vadrot, hoofd Training & Operational Certification team”]This achievement is a fine example of our ability to combine innovation with commonality, and will be particularly valuable to airlines wishing to operate the A330 and A350 XWB in parallel. The A350 XWB is a true member of the Airbus integrated family of aircraft.[/su_quote]

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button