fbpx
IncidentenOnderwerpen

Indonesië gevraagd naar resten MH370 uit te kijken

HMAS Perth
HMAS Perth

Australië zegt dat als er nog resten van MH370 aanspoelen dat dit het meest waarschijnlijk is aan de kusten van Indonesië.

Aanspoelen

Er zijn modellen gemaakt van de stroming in de oceaan, die laten zien dat wrakstukken aan zouden spoelen aan de kusten van Indonesië. Indonesië is dan ook gevraagd uit te kijken hiernaar en het publiek op de hoogte te brengen. Het Australische ATSB zegt dat er nog regelmatig meldingen komen van gevonden voorwerpen aan de kust van Australië. Hoewel er iedere keer serieus naar wordt gekeken is het onwaarschijnlijk dat het restanten van MH370 zijn. Er is goed gekeken naar de ramp met de Franse A330. Daarvan spoelde na 10 dagen de meeste overblijfselen aan. Een Boeing heeft ook meer metaal, dus veel vertrouwen om nog iets te vinden is er niet.

Zoektocht

Sinds 22 oktober is de Fugro Discovery als tweede schip ook aan het zoeken in het gebied. Een paar dagen daarvoor is ge GO Phoenix voor bevoorrading teruggekeerd naar de haven van Frementle. Tot die tijd heeft het schip 1.200km2 van de zeebodem met sonar apparatuur gescand. Vandaag zal het schip weer naar het gebied varen om verder te gaan met zoeken. Fugro Equator blijft doorgaan met het in kaart brengen van de zeebodem. Inmiddels is 140.000km2 in kaart gebracht, meer dan 2x zoveel als het bied waar gezocht wordt. Waarom het zo uitgebreid is, is onduidelijk.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button