fbpx
AirlinesOnderwerpen

Alitalia gaat 1.000 banen schrappen

Alitalia_A332
Italiaanse media berichten dat Alitalia met de bonden heeft afgesproken om bijna 1.000 banen te schrappen.

Reorganisatie

Alitalia maakt al jaren verlies, constant moet er geld bij, anders gaat het bedrijf failliet. Nu heeft Etihad er een 49% belang in genomen, op voorwaarden dat er stevig gereorganiseerd gaat worden. Persbureau Adnkronos meldt nu dat op 31 oktober wordt aangekondigd dat er 994 mensen uit gaan. Daarvan zullen er 879 grondpersoneel zijn, 61 piloten en 54 cabincrew. De deal zou dit weekend met 3 van de 4 vakbonden getekend zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button