fbpx
AirlinesOnderwerpen

Mogelijk 7500 ontslagen bij KLM

KLM_Experience_1
Veel media melden dat er een enorme reorganisatie aan zit te komen bij KLM, AD heeft het over 7500 mensen. Morgen komen de kwartaalcijfers.

Reorganisatie

Vakbond de Unie verwacht dat Air France-KLM morgen met de plannen naar buiten komt als ook de jaarcijfers worden gepresenteerd. Het gaat niet goed met Air France-KLM, er zijn onder andere heel veel schulden. Ook heeft het bedrijf te maken met hoge kosten en kan zo de aanvallen van prijsvechters en maatschappijen uit het Midden-Oosten niet pareren.

Uitbesteden

De Unie denkt dat het werk moet blijven gebeuren maar dat banen uitbesteed worden aan goedkopere krachten, externe bedrijven worden daarvoor ingehuurd. Volgens de Unie staat KLM niet op omvallen, hoewel er wel grote problemen zijn. Bij KLM werken 35.000 mensen. De Unie becijfert dat er circa 1.200 mensen zonder gedwongen ontslag uitkunnen, onder andere door het niet herplaatsen van Martinair-personeel.

Dossier

Al het nieuws over de Air France-KLM vernieuwing, plannen en de staking staat hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button