fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air France-KLM hecht aan samenwerking met Alitalia

Alitalia_A321
De financiële directeur van Air France-KLM zegt nog veel waarde aan de samenwerking met Alitalia te hechten.

Verwatering

Air France-KLM nam in 2009 een belang van 25% in Alitalia. Toen al ging het niet goed met de Italiaanse maatschappij en dat is niet beter geworden. Nadat AF-KLM vorig jaar geen extra aandelen wilden inkopen toen er nieuwe aandelen werden uitgegeven verwaterde het belang tot 7%. Inmiddels gaat Etihad een 49% aandeel nemen en dan blijft er van het aandeel rond 1% over. Air France-KLM heeft de waarde volkomen afgeschreven enige tijd geleden.

Verdiend

In die periode heeft de deels Nederlandse maatschappij ook veel verdiend aan de samenwerking, zegt de CFO. Hij hoopt dan ook dat de samenwerking Etihad-Alitalia gaat werken, want daar profiteert Air France-KLM ook van.

Concessies

De EU buigt zich nog over de deal van de nieuwe grootaandeelhouder. Het lijkt erop dat er enige kleine concessies gedaan gaan worden en dat de deal dan definitief wordt. Zo zullen er enkele slots worden opgegeven ten behoeve van concurrenten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button