fbpx
IncidentenOnderwerpen

“Als protocollen waren gevolgd was MH370 nooit verdwenen”

MH370
©Aero Icaro / Flickr

Luchtvaartexpert Des Ross zegt dat in Aviation Business.

Cambodja

Vlak nadat MH370 verdwenen was zei Malaysia Airlines tegen de Maleisische luchtverkeersleiding dat er contact was geweest met het toestel en dat het in Cambodjaans luchtruim was. De luchtverkeersleiding hadden dat nooit mogen accepteren, want dan was het vliegtuig afgeweken van de opgegeven route.

Contact Vietnam

Ook heeft de Vietnamese luchtverkeersleiding volgens Ross veel te lang gewacht met contact opnemen met de Maleisische ATC toen MH370 niet reageerde. Vietnam heeft daar 17 minuten meer gewacht, terwijl 2 tot 3 minuten gebruikelijk is. Ook had andersom contact opgenomen moeten worden toen het vliegtuig van de radar verdween.

Luchtmacht

Ross vindt de verklaring ook maar niks dat de luchtmacht het volgen van het vliegtuig niet wilde openbaren wegens security issues. Gedurende de eerste 4 uur werd deze informatie niet gedeeld en inmiddels was het vliegtuig allang uit het luchtruim. Het leger hoort alle vluchten in de gaten te houden, het is hun verantwoording. Het gebrek aan overleg tussen militaire en civiele luchtverkeersleiders is onbegrijpelijk. Gestandaardiseerd in internationale protocollen had overleg plaats moeten vinden over het ongeïdentificeerde vliegtuig.

Straaljager

Overal ter wereld worden bij een ongeïdentificeerd vliegtuig straaljager de lucht in gestuurd om een kijkje te nemen. Dit is niet gebeurd in Maleisië. Zowel militaire als civiele ATC zou radiocontact moeten hebben proberen te krijgen.

Openbaar

Ross zegt dat de opnames tussen Kuala Lumpur en Ho Chi Minh ATC nog steeds niet openbaar zijn. Dit zou wel moeten gebuerne. Er is nog nooit ontkend dat deze opnames er niet zijn.

Verdwenen

MH370 verdween 8 maart van de radar en is nog steeds niet gevonden. Miljoenen euro’s worden inmiddels uitgegeven in de zoekactie gebaseerd op pings met een satelliet om het toestel te vinden op de bodem van de Zuid-Indische Oceaan.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button