fbpx
Opmerkelijk

Miracle of the Hudson eindelijk op bestemming

©Lowell Warner / CAM
©Lowell Warner / CAM

Vlucht 1549 van US Airways was onderweg op 15 januari 2009 van LaGuardia Airport naar Charlotte toen het door een zwerm Canadese ganzen vloog. Beide motoren van de A320 vielen uit en het toestel verloor snel hoogte. Captain Chesley “Sully” Sullenberger en First Officer Jeff Skiles namen een snelle beslissing: landen in de Hudson. Alle 150 passagiers en 5 crewleden overleefden het.

Op bestemming

Nu is het vliegtuig dan eindelijk op de bestemming waar het had moeten landen: Charlotte. Het is te bezichtigen in het Carolinas Aviation Museum. Bezoekers kunnen rond het vliegtuig lopen en de schade zien. Impact van de ganzen is nog te zien (ook al zijn de motoren eraf gehaald) en ook de markeringen van het NTSB-onderzoek staan er nog op.

[su_quote cite=”Directeur museum”]“It’s the white elephant in the room.”[/su_quote]

Uit het water

Het toestel is uit de Hudson gehaald en later over de weg naar Charlotte vervoerd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button