fbpx
IncidentenOnderwerpen

Vliegtuigje crasht in luchthaven flight-safety gebouw: 4 doden

Een klein vliegtuigje is in gecrasht in een gebouw op de luchthaven van Mid-Continent Airpot in Wichita, Kansas. Dit gebeurde rond kwart voor 10 lokale tijd. Het gaat om een Beechcraft 200 Super King Air vliegtuig. Het had registratie N52SZ en de eigenaar is Beechcraft zelf. Het vliegtuig vertrok van baan 01R. Er zijn vier doden, de piloot en 3 mensen in het gebouw. Vijf mensen zijn in naar het ziekenhuis vervoerd, één is in kritieke toestand. Er waren meer dan 100 mensen in het gebouw aanwezig.

De FAA verklaart dat de piloot direct na takeoff meldde de linkermotor verloren te hebben. Daarop wilde het toestel terugkeerde en vervolgens crashte het. Het vliegtuig kwam terecht op het dak en daar ontstond de hevige brand.

Brandweer heeft zich eerst teruggetrokken uit het gebouw omdat het te heet was. Inmiddels is de brand redelijk onder controle en gaat de brandweer weer naar binnen. Men maakt zich zorgen om de hydraulische olie in de simulatoren.

Het vliegtuig is in het gebouw van Flight Safety International gevlogen. In dat gebouw staan Cessna Citation flightsimulators.
[su_quote cite=”About Flight Safety “]At FlightSafety, the world’s leading aviation training company, we work diligently to maintain and enhance our reputation for customer service and the industry’s best, most comprehensive safety training.[/su_quote]

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button