OnderwerpVliegvelden

China gaat vliegveld op Antarctica bouwen

RNZAF_757_Antarctica
China gaat op Antarctica zijn eigen vliegveld bouwen, zo melden Chinese media vandaag.

China heeft op Antarctica 4 onderzoekscentra, maar geen vliegveld. Hierdoor is het land aangewezen op vervoer per schip, wat het onderzoek erg vertraagd. Zoals de andere vliegvelden wordt het een airstrip. Details als de baanlengte zijn nog niet bekend gemaakt. De airstrip komt in de buurt van Zhongshan onderzoeksfaciliteit.

Antarctica

Het klinkt wellicht bijzonder een vliegveld op Antarctica, maar momenteel zijn er zo’n 40. Er zijn 16 landingsbanen die langer zijn dan 1.500 meter, en 10 langer dan 3 km.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close