fbpx
IncidentenOnderwerpen

757 keert terug wegens afgevallen onderdeel

©MilborneOne
©MilborneOne

Een Thomas Cook 757-300 is vrijdag teruggekeerd naar Heathrow wegens verloren onderdeel.

Terugkeer

Een Thomas Cook vliegtuig met registratie G-JMAB was onderweg van Gatwick naar Hurghada, Egypte met 237 mensen aan boord. Vlak na het bereiken van cruisehoogte van 33.000 voet en 350km van Gatwick verwijderd kreeg de crew een ongebruikelijke waarschuwingsindicatie van de over wing escapeslide. Daarop besloten ze brandstof te verbranden en terug te keren naar Londen. Er is anderhalf uur in rondjes vlakbij Gatwick gevlogen en circa 2 uur naar opstijgen weer geland.

Harde knal

Circa 10 tot 15 minuten voor de landing hoorden passagiers een harde knal. Een paneel is afgebroken en heeft de romp geraakt. Na de veilige landing stopte het vliegtuig aan het einde van de baan en zijn de motoren uitgezet zodat brandweer de veiligheid kon controleren. De AAIB heeft een onderzoek ingesteld. De passagiers zijn met een vervangende 767-300 naar Egypte gevlogen, waar ze met 7,5 uur vertraging aankwamen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button