fbpx
IncidentenOnderwerpen

AirNZ captain stort in direct na landing

ANZ Air New Zealand Employee Delivery Event; K66165
Een Air New Zealand piloot is direct na de landing op Perth (Australië) ingestort.

787 captain

Air New Zealand bevestigt dat de captain ingestort is enkele minuten na de landing van een 787-9 Dreamliner van Auckland naar Perth afgelopen zondag. De pilote werd ziek en is eerst nog door twee doktoren aan boord verzorgd en snel naar Royal Perth hospital vervoerd. Ze had een hersenbloeding. Ze was een gerespecteerd long-haul piloot en 27 jaar in dienst van Air New Zealand.

Laatste landing

De captain voerde de landing nog zelf uit en dat ging zonder incidenten. Een andere piloot nam het taxiën over terwijl andere piloten zich over de captain ontfermden. Volgens Air New Zealand waren er 4 captains in de cockpit, waardoor het toestel nooit in gevaar is geweest. De overleden piloot was bezig met haar 787 typerating, eerder vloog ze 747.

Overvliegen

Twee dagen later is de pilote overleden in het ziekenhuis met haar familie bij haar. Die waren door de maatschappij direct overgevlogen vanuit Nieuw Zeeland.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button