fbpx
OnderwerpenRuimtevaart

Virgin Galactic toestel stort neer – Foto ontploffing

Tijdens een testvlucht is het passagiers-ruimteschip van Virgin Galactic gecrasht.

SpaceShipTwo

Gister is tijdens een testvlucht de SpaceShipTwo van Virgin Galactic gecrasht in de Mojave woestijn. De co-piloot is omgekomen, de captain kon zijn schietstoel gebruiken en is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het was de eerste test sinds januari en vond zo’n 150km ten noorden van Los Angeles plaats. Op televisiebeelden is te zien dat het toestel in twee grotere stukken ligt. De kleinere wrakstukken liggen over anderhalve kilometer verspreid. Het ongeluk gebeurde anderhalf tot 2 minuten nadat het toestel losgekomen was van het moederschip dat de jet op hoogte brengt voordat het naar de ruimte wordt gelanceerd.

Nieuwe brandstof

Virgin test sinds mei een nieuwe brandstof voor SpaceShipTwo, dit was de eerst testvlucht daarmee. De brandstof werkte goed in grondtests. Het is nog niet duidelijk of dit of iets anders de crash heeft veroorzaakt. Er is een onderzoek gestart. De eigenaar Richard Branson zegt mee te leven met de nabestaanden en is direct in een vliegtuig gestapt om het onderzoek zo goed mogelijk te laten verlopen.

Uitstel, geen afstel

Inmiddels zijn er al meer dan 800 kaartjes verkocht voor een ruimtetripje waarbij de passagiers op 100km hoogte komen. De passagiers zullen even moeten wachten, vooralsnog zegt Virging door te willen gaan. Uiteindelijke moeten er 4 ruimtevaartuigen komen en 2 vliegtuigen waar deze onder kunnen hangen om ze op 13km hoogte te ‘lanceren’.
[su_quote cite=”Richard Branson”]”Space is hard, and today was a tough day. We are going to be supporting the investigation as we figure out what happened today, and we’re going to get through it,”[/su_quote]

Foto ontploffing

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button