fbpx
IncidentenOnderwerpen

Zeer veel informatiebronnen Virgin Galactic crash

©NTSB
©NTSB

Op de persconferentie van gisteravond lokale tijd heeft de onderzoekende NTSB een de voortgang bekend gemaakt.

Omdat het een testvlucht was, is er veel informatie. Virgin had 6 onboard camera’s geïnstalleerd. Op het moederschip zaten 3 camera’s, er vloog een vliegtuig achteraan die ook beelden maakte en radar-informatie heeft. Tenslotte werd het toestel vanaf de grond ook gefilmd. Er is telemetrie van meer dan 1.000 elementen.

In ieder geval zijn 6 camera’s veiliggesteld.

Het is onduidelijk waarom 1 piloot in het vliegtuig gevonden is met ongebruikte parachute en de ander buiten het vliegtuig. De gewonde piloot is op dat moment nog niet ondervraagd, omdat dit volgens artsen nog niet kan.

De motor en twee brandstoftanks zijn teruggevonden en worden nu onderzocht. Ook andere wrakstukken zijn gevonden en gedocumenteerd. Er is een spoorlijn vrijgemaakt van wrakstukken zodat het treinverkeer weer op gang kan komen. De wrakstukken lagen 8 km uit elkaar. Als eerste zijn de staartstukken gevonden, daarna de romp, cockpit en tenslotte de raketmotor. Als het zover uit elkaar ligt geeft aan dat het toestel in de vlucht al uit elkaar gespat is. Anders zou het dichter bij elkaar liggen.

Op de crashsite denkt de NTSB tussen 4 en 7 dagen bezig te zijn. In totaal wordt verwacht dat het onderzoek 12 maanden duurt. Als er dringende zaken gevonden worden, zal dat direct bekendgemaakt worden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button