fbpx
AirlinesOnderwerpen

Ryanair verhoogt winstverwachting en gaat prijzenslag aan

ryanair-aircraft_1
Ryanair heeft de halfjaar cijfers bekend gemaakt, waarin een stijging van 32% te zien valt.

Winstgevendheid

In het eerste half jaar van het gebroken boekjaar heeft Ryanair €795 miljoen verdiend, dat is 32% meer dan de €602 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet bedroeg 3,5 miljard euro, 9% meer dan vorig jaar. Er waren 4% meer passagiers, in totaal 51,3 miljoen. Een deel van de stijging is te verklaren omdat het paasweekend dit jaar viel in deze periode en vorig jaar niet. De loodfactor ging naar 89% waar het eerst 85% was.

Winstverwachting

Voor de komende winterperiode zijn er nu al 2,2 miljoen tickets meer verkocht dan vorig jaar. Mede hierdoor verhoogt de maatschappij de winstverwachting voor het hele jaar. Eerst werd uitgegaan van 520 tot 650 miljoen, nu is de verwachting 750 tot 770 miljoen. Lufthansa en Air France-KLM hebben onlangs juist de winstverwachting verlaagd. Het hele jaar zullen 89 miljoen mensen een Ryanair-vlucht maken, zo is de verwachting. Dat is 8,5% meer dan vorig jaar.

Marktaandeel door lagere prijzen

Ryanair gaat het goede eerste halfjaar gebruiken om marktaandeel in het tweede halfjaar te pakken. De prijzen gaan tot 10% omlaag in de eerste maanden van komend kalenderjaar.
[su_quote cite=”O’Leary”]We are keeping prices low while improving the service. Its as simple as that.[/su_quote]

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button