fbpx
Onderwerpen

Luchtvaart Europa september: minder groei

Lucht6
Uit cijfers van brancheorganisatie IATA blijkt dat de Europese luchtvaart qua groei achterblijft bij de rest van de wereld. Ook is de groei in Europa minder dan vorig jaar. Er is wel nog groei.

Passagiers

Wereldwijd stegen de passagiersaantallen met 5,3% in september ten opzicht van september 2013. Er werd 5,7% meer capaciteit ingezet dus de vliegtuigen zaten iets minder vol. In Europa was de groei 3,9%. In augustus werd nog een groei van 7% genoteerd. De capaciteit steeg minder, met 2,6% en vliegtuigen waren dus voller. Op geen enkel continent waren vliegtuigen zo vol als in Europa: 84,7%. Noord-Amerika deed het trouwens slechter dan Europa: 2,1% groei. Ook Afrika bleef met 1,8% achter. Grote winnaar was het Midden-Oosten met een passagiersgroei van 15,8%. Vliegtuigen zaten 78% vol.

Vracht

Wereldwijd steeg het vrachtvervoer met 5,2%. Europa deed het het slechts met een groei van 1,6% en een capaceitsgroei van 1,2%. Ook hier was het Midden-Oosten de winnaar met 17% gevolgd door Afrika met 11,5%.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button