fbpx
AirlinesOnderwerpen

600 piloten gaan van Alitalia naar Etihad

Etihad_Piloten_Alitalia
Etihad Airways zal de komende drie jaar tussen de 500 en 600 piloten en copiloten werven die nu bij Alitalia werken. Dat kondigt Etihad aan. De eerste 40 gaan nog dit jaar en begin volgend jaar aan de slag met een contract voor drie jaar met optie op verlenging van onbepaalde duur.

Alitalia moet inkrimpen wegens aanhoudende verliezen. Eerder berichtten Italiaanse media dat er 61 piloten uit gaan. Etihad maakt nu bekend 500-600 piloten over te nemen.

“Etihad Airways moet de komende drie jaar honderden piloten werven wegens de snelle groei van onze vloot en ons netwerk”, zegt James Hogan, President en CEO van Etihad Airways. “We hebben onze luchtvaartmaatschappij eerder dit jaar voorgesteld aan de piloten van Alitalia, en geïnteresseerden uitgenodigd om te solliciteren in Rome of Abu Dhabi. Diegenen die werden geworven zijn bijzonder gemotiveerd en we zijn erg blij dat we piloten van hun kaliber kunnen verwelkomen binnen de Etihad Airways-familie.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button