fbpx
IncidentenOnderwerpen

Propellor komt dwars door Air Canada romp

Air_Canada_Afgebroken_Propellor_Q400_DHC
Op 6 november vetrok een Air Canada DHC-8-400 van Calgary voor een binnenlandse vlucht naar Grande Prairie. Het toestel eindigde in Edmonton met afgebroken propellor en doorgezakt landingsgestel.

Take-off

Het was slecht weer met veel wind in Calgary en de captain vertelde de passagiers voor take-off dat het wel eens een ruwe start kon worden. Tijdens take-off rond 19:41 kreeg het toestel een klapband. Daarop werd besloten direct weer te landen. De piloten vonden het niet verstandig dit in Calgary te doen en weken uit naar Edmonton.

Landing

Rond 8:30 werd de landing ingezet. Passagiers verklaren dat op het moment van neerkomen dat ze voelden dat de andere band het direct begaf. Vonken waren te zien. Later bleek dat de DeHaviland door het rechter hoofdlandingsgestel was gezakt.

Propellor

Op foto’s is duidelijk te zien dat er een propellor afgebroken is en zich in de romp heeft geboord.
[su_quote cite=”Transport Safety Board”]We’re still gathering information about how it got there and if it did break something[/su_quote]

Gewonden

Aan boord waren 71 passagiers en 4 crew. Er moesten 3 mensen met kleine verwondingen naar het ziekenhuis. Volgens passagiers ging de propellor maar rakelings langs een passagiers gezicht. Die passagiers werd wel in het gezicht geraakt door kleine onderdelen van de romp.

Foto’s

Air_Canada_Afgebroken_Propellor_Q400_DHC

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button