fbpx
MilitairOnderwerpen

Fokker 50’s van de luchtmacht vertrekken 17 november

De Fokker 50’s die al sinds 2009 in de verkoop staan en die vorige week zijn verkocht aan Peru, zullen op 17 november om 09:00 bij het Aviodrome op Lelystad Airport vertrekken. De toestellen werden afgelopen zondag (9 november) al versleept.

Het is nog niet bekend of de verkoopovereenkomst met de Peruviaanse luchtmacht al is ondertekend, wel is bekend dat Nederland voor het transport naar het Zuid Amerikaanse land zal gaan zorgen. Nederlandse vliegers van de luchtmacht zullen de Fokker 50’s dus naar Peru vliegen. Daar aangekomen zullen ze naar verwachting met de opleidingen voor Peruviaanse vliegers beginnen.

Met de verkoop van deze twee heeft de luchtmacht geen Fokker 50’s meer over, het waren de enige twee Fokker 50’s van de luchtmacht.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button