MilitairOnderwerp

Fokker 50’s van de luchtmacht vertrekken 17 november

De Fokker 50’s die al sinds 2009 in de verkoop staan en die vorige week zijn verkocht aan Peru, zullen op 17 november om 09:00 bij het Aviodrome op Lelystad Airport vertrekken. De toestellen werden afgelopen zondag (9 november) al versleept.

Het is nog niet bekend of de verkoopovereenkomst met de Peruviaanse luchtmacht al is ondertekend, wel is bekend dat Nederland voor het transport naar het Zuid Amerikaanse land zal gaan zorgen. Nederlandse vliegers van de luchtmacht zullen de Fokker 50’s dus naar Peru vliegen. Daar aangekomen zullen ze naar verwachting met de opleidingen voor Peruviaanse vliegers beginnen.

Met de verkoop van deze twee heeft de luchtmacht geen Fokker 50’s meer over, het waren de enige twee Fokker 50’s van de luchtmacht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close