fbpx
OpmerkelijkVliegvelden

Google huurt NASA vliegveld

moffett airfieldEergisteren heeft de NASA bekend gemaakt dat het Amerikaanse Google een vliegveld van de ruimtevaartorganisatie gaat huren. Het gaat om Moffett Airfield, ten zuiden van San Francisco in de Amerikaanse staat California. 6,3 miljoen dollar zal Google jaarlijks betalen, dan krijgt Google de twee landingsbanen van het kleine vliegveld, samen met een golfbaan en drie hangars.

Charles Bolden sprak mooie woorden. “As NASA expands its presence in space, we are making strides to reduce our footprint here on Earth”, aldus de Administrator van NASA. Wat Google met het vliegveld van plan is, weet niemand. Men vermoedt dat het om projecten van Google X gaat, het geheimzinnige onderzoekslab van Google. Het bedrijf is ook al bezig met een zelfrijdende auto en met WiFi luchtballonnen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button