fbpx
AirlinesOnderwerpen

“Transavia staat niet te koop”

Transavia_737_©
President-drecteur Pieter Elbers zegt tegen Yteke de Jong van het Financieele Dagblad dat Transavia niet te koop staat.

Geruchten

Rond de bekendmaking van Ryanair op Schiphol te gaan vliegen zei de maatschappij dat ze graag overstappers aan KLM wilden leveren. Veel mensen zagen dit toen als plagerij. Later zei KLM niet ongeïnteresseerd te zijn. Tel daarbij op dat Air France-KLM onderdelen wil gaan afstoten of verkopen en het gerucht was geboren: Ryanair koopt Transavia. De Ierse prijsvechter zou meteen landingsslots hebben op Schiphol en Air France-KLM heeft cash en mogelijk een deal met Ryanair.

Niet te koop

Ondanks dat AFKL aangeeft flink te willen groeien met Transavia is het ook zo dat de semi-prijsvechter van de Frans-Nederlandse maatschappij maar geen winst draait. Ryanair ondertussen lijkt de toestellen niet aan te kunnen slepen en Transavia vliegt met grotendeels dezelfde kisten als Transavia.

Nu zegt Elbers dus dat Transavia niet te koop staat, maar wel open te staan voor een samenwerking met Ryanair.

Dossier

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button