fbpx
AirlinesOnderwerpen

Emirates opent nieuwe cargo route via Amsterdam

Emirates SkyCargo 747
Emirates SkyCargo 747

Emirates SkyCargo opent deze winter nieuuwe cargo routes die met full freighters worden uitgevoerd. Eén route gaat via Amsterdam.

777F

Elke zondag wordt een Boeing 777F ingezet op de route: Dubai – Amsterdam – Frankfurt – Los Angeles – Copenhagen – Dubai. Op dinsdag komt de freighter dan weer aan in Dubai. Op Amsterdam zal om 12:00 worden geland en twee uur later weer worden vertrokken. De vlucht krijgt twee nummers: tot LA is het vlucht EK9907, daarna EK9908.

Andere routes die Emirates opent zijn naar Beirut, Frankfurt en naar Khartoum, Addis Ababa.

Amsterdam en cargo

Binnen een maand is Emrates de tweede maatschappij die een nieuwe route via Amsterdam opent. Eerder maakte Etihad al bekend een 747 in te gaan zetten. Air France-KLM krimpt juist behoorlijk in met cargo op Schiphol.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button