fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Nieuwe economy cabine in KLM 777’s: extra stoel per rij

KLM_Economy_4
Vandaag heeft de eerste Boeing 777-200ER van KLM het luchtruim gekozen met een compleet nieuw cabine-interieur in zowel World Business Class als Economy Class. Bovendien is het inflight entertainmentsysteem compleet vernieuwd.

Eerder werd de World Business Class van de Boeing 747-400 omgebouwd. Nu is de Boeing 777-200ER aan de beurt voor een complete metamorfose. Naast het interieur van de World Business Class heeft designer Hella Jongerius nu ook de Economy Class ontworpen.

KLM_Economy_3

In-flight entertainment

De nieuwe Economy Class-stoelen bieden reizigers meer beenruimte en een uitgebreid nieuw inflight entertainmentsysteem met onder andere grotere 9 inch touchscreens in HD-kwaliteit, interactieve 3D-kaarten en de mogelijkheid om via ‘seat chat’ te communiceren met medereizigers die niet in de buurt zitten.

De ombouw van de 15 Boeings 777-200 is eind 2015 gereed. Daarna volgen onder andere de Boeings 777-300. Hiernaast worden in 2015 twee nieuwe 777-300 met nieuw interieur en inflight entertainmentsysteem opgenomen in de KLM-vloot. De totale 777-vloot bestaat dan uit 25 vliegtuigen.

Meer beenruimte in Economy Class

Dankzij het slimme ontwerp van de nieuwe Economy Class-stoelen wordt extra beenruimte gecreëerd, wat zorgt voor meer comfort. En er is meer, de ergonomisch geoptimaliseerde hoofdsteun biedt een verbeterde ondersteuning van de nek. Speciaal ontworpen kussens, duurzame high-density materialen en een stopcontact geven de passagier rust en controle. En last but not least: het inflight entertainmentsysteem geeft toegang tot meer dan 150 films en 200 tv-programma’s in vele talen, waaronder een groot aantal lokale films.

KLM_Economy_2

Extra stoel

De 777-200’s hebben nu een 3-3-3 opstelling, maar daar komt verandering in. Net als in de -300 toestellen wordt de opstelling 3-4-3. KLM is launch customer van de nieuwe Recaro CL3710 stoel. Door nieuwe world business stoelen zijn er in totaal 2 stoelen minder in een 777-200ER.

Een andere belangrijke verbetering is dat de nieuwe stoelen de lichtste in hun klasse zijn. Minder gewicht betekent brandstofbesparing, wat weer leidt tot een lagere CO2-uitstoot.

De introductie van het nieuwe inflight entertainmentsysteem in zowel de Business- als Economy Class biedt genoeg afleiding voor een reis rond de wereld en nog wel verder! Samen met reisgenoten, met zojuist ontmoete medepassagiers of gewoon alleen.

Luxueuze persoonlijke ruimte in World Business Class

Tegelijk met de introductie van de nieuwe Economy Class voert KLM de nieuwe World Business Class in op de Boeing 777. Uiteraard biedt dit dezelfde hoge standaard als de World Business Class die vorig jaar werd geïntroduceerd in de B747-vloot. Centraal staat hierbij de nieuwe full-flatstoel. De positionering van de nieuwe stoelen in de cabine en diverse slimme designkeuzes zorgen voor maximale privacy tijdens het slapen of werken. Onder meer de warme kleuren – die per stoel verschillend zijn – en de vele bergruimte zorgen voor ultiem comfort en meer persoonlijke ruimte voor de passagier. Samen met de grotere zachte kussens en luxe nieuwe dekens geeft dit de nieuwe Business Class een warme en vriendelijke sfeer. Het persoonlijke 16 inch scherm, dat wordt bediend met een handset met touchscreen maakt de luxe Business Class-ervaring compleet. Daarnaast wordt een dual screen ervaring geboden doordat tijdens het kijken van een film de passagier tegelijkertijd kan gamen en chatten.

Klanten spreken hun waardering uit voor de vernieuwde en comfortabele nieuwe Business Class van de Boeing 747. KLM is dan ook trots dat zij nu de Boeing 777-200 kan presenteren met een nieuw interieur met maximaal comfort in zowel de Business als Economy class.

KLM_Economy_1

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button