fbpx
Opmerkelijk

Etihad en Alitalia samen verder

Etihad_Alitalia_-_Expo_Milano_Unveil_-_Photo_1
De Europese Commissie heeft vrijdag toestemming gegeven aan Etihad om te investeren in Alitalia. Op één route na is er geen sprake van concurrentie vervalsing.

New Alitalia

Etihad en Alitalia beginnen samen New Alitalia, waarin Etihad een 49% belang heeft voor 1,76 miljard euro. New Alitalia neemt alle luchtvaart over van Alitalia. Etihad neemt het frequent flyer programma van Alitalia volledig over. De Europese Commissie zag geen bedreigingen voor de concurrentie positie op de meeste routes. Alleen de route Rome-Belgrado moet New Alitalia twee slots per dag afstaan aan een concurrent. Nu vliegen alleen Alitalia en Air Serbia tussen de twee steden. Air Serbia is ook deels eigendom van Etihad.

Met de deal heeft Etihad toegang tot de vierde luchtvaartmarkt van Europa met 25 miljoen passagiers per jaar. Alitalia heeft nu geld om de long-hauw routes uit te breiden en minder te focussen op de korte afstand waar een hevig gevecht gaande is. Alitalia ondervindt heftige concurrentie van Ryanair, EasyJet en Vueling. Alle drie de prijsvechters zijn flink aan het uitbreiden in Italia. Daarnaast zijn er veel hogesnelheidstreinen waar Alitalia last van heeft.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button