fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

Vliegtuig crasht in stad China – Foto’s

©天剣2
©天剣2

Een vliegtuig is gister rond 14:00 lokale tijd gecrasht in de stad Chengdu, hoofdstad van de provincie Sichuan. Het gaat om een Chengdu J-10B gevechtsvliegtuig. De jet raakte een nieuwe flat en stortte daarna in een aangelegd meer. Daar ligt het toestel nu in twee stukken. Op foto’s op Weibo is een piloot met parachute te zien.

Volgens de overheid heeft de piloot zich in veiligheid kunnen brengen. Zeven mensen raakten gewond en hadden brandwonden. De crashsite is 10km ten noordwesten van het commerciële district van Chendu en dichtbij de luchtmachtbasis. Ten tijde van de crash was het zwaarbewolkt.

Als het om een J-10B ging dan was het een testvlucht, want de straaljager is nog in ontwikkeling. De J-10B is de opvolger van de J-10A, waar er 250 van geproduceerd zijn. Er zijn enkele prototypes en rond 2018 moet het toestel in gebruik worden genomen.

Beeld

[su_quote cite=”Wikipedia”]J-10B: Een verbeterde variant van de J-10 die ook bekendstaat als de “Super-10”. Het bestaan van de J-10B is niet door officiële Chinese bronnen bevestigd, maar talloze foto’s van de nieuwe J-10-variant zijn opgedoken, die een verbeterd J-10-prototype tonen. Deze J-10B heeft een aangepaste supersonische inlaat, een infrarood search and track-sensor, aangepast verticaal staartvlak, buikvinnen, extra ruimtes onder de vleugels en een aangepaste neus. Het had zijn eerste vlucht in december 2008.[/su_quote]

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button