fbpx
Onderwerpen

MH370 brokstukken zullen ooit aanspoelen

Malaysia_777_2Meer dan 8 maanden geleden is het nu, dat vlucht MH370 van de radar verdween. Tot op de dag van vandaag is er nog geen een brokstuk teruggevonden. Experts zeggen dat dit slechts een kwestie van tijd is, aangezien er altijd wel brokstukken worden teruggevonden van vliegtuigen die in de oceaan neerstorten.

In verschillende onderzoeken die gedaan zijn na de verdwijning wordt aangegeven dat het toestel waarschijnlijk in de Indische oceaan terecht is gekomen. In deze onderzoeken wordt ook aangegeven dat er dus zeer waarschijnlijk iets zal aanspoelen. De kans dat dit gaat gebeuren is veel groter dan de kans dat er brokstukken in de oceaan zouden drijven. De Australian Transport Safety Board (ATSB) benadrukt dit ook en komt tot de conclusie dat de brokstukken eerder aan de Indonesische kust (naar het westen)  zullen aanspoelen dan aan de Australische kust (naar het oosten). Dit ligt deels aan de zeestromen. Mochten er dergelijke brokstukken worden gevonden, dan kunnen mogelijk grotere gezonken brokstukken gelokaliseerd worden.

Over de oorzaak van de vermeende crash lopen de meningen nog steeds sterk uiteen. De ene expert denkt aan een kaping terwijl de ander in de richting van een technische mankement wijst. Hopelijk zal ooit helemaal duidelijk worden wat er zich precies heeft afgespeeld aan boord van van Malaysian Airlines vlucht 370.

Alle MH370 feiten op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button