fbpx
Opmerkelijk

Piloot solliciteert via Youtube #2

Vorig jaar was er Nick van Tol die via Youtube solliciteerde. Nu is er Bob Veen die het ook zo probeert.

Geen baan

Bob zegt al 200 sollicitaties gestuurd te hebben, maar nog geen resultaat. Hij studeerde hij af bij CAE Global Academy Amsterdam (NLS), maar heeft nog steeds geen baan als piloot. In Nederland zitten ongeveer 1200 afgestudeerd piloten zonder vliegbaan thuis. Net als meer afgestudeerd piloten heeft Bob een baan in de luchtvaart, hij is Operations & Ground Handling Supervisor bij AirBridgeCargo. Bob probeert nu via Youtube aan een baan te komen.

Schuld

Een pilotenopleiding kost al snel anderhalve ton en de meeste vaak nog jonge jongens en meisjes zitten met die enorme schuld. Volgens www.pilotentraining.nl bereiden piloten zich slecht voor op de selecties van maatschappijen. Ingedut door een jarenlange afwezigheid van banen, zijn de skills van jonge werkeloze piloten lang niet altijd op het juiste niveau.

Kun je overmorgen op gesprek komen?

“Kun je overmorgen op gesprek komen? Als dat goed gaat kun je de dag daarna een grading doen en vervolgens een psychologisch onderzoek. En oh ja, kun je even zorgen voor een up-to-date CV en ook graag een motivatiebrief…”

Op drie vlakken laten de skills van piloten het afweten: het vliegen, de theorie en de sollicitatievaardigheden. En dan is natuurlijk jammer als er zo weinig kansen zijn..

Lees het volledige artikel op: pilotentraining.nl

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button