IncidentenOnderwerp

C-130 crash-landt op Antarctica – Foto

Een Hercules C-130H van de Braziliaanse luchtmacht heeft een slechte landing gehad op Antarctica.

Landingsgestel

Het toestel is tijdens de landing door zijn rechter hoofdlandingsgestel gezakt. Daardoor is motor 4 (rechtervleugel, buitenste motor) in sneeuwhopen gekomen. De propeller is afgebroken. Niemand raakte gewond.

Hulp

Het ongeluk gebeurde donderdagochtend lokale tijd. De schade is aanzienlijk en de Chileense luchtmacht is met ondersteuning te hulp geschoten. Het vliegveld, Teniente Rodolfo Marsh Martin Air Base, is van Chili en ligt op het King George eiland op het meest noordwestelijke uiteinde van Antarctica.

Een onderzoek is ingesteld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button