IncidentenOnderwerp

C-130 crash-landt op Antarctica – Foto

Een Hercules C-130H van de Braziliaanse luchtmacht heeft een slechte landing gehad op Antarctica.

Landingsgestel

Het toestel is tijdens de landing door zijn rechter hoofdlandingsgestel gezakt. Daardoor is motor 4 (rechtervleugel, buitenste motor) in sneeuwhopen gekomen. De propeller is afgebroken. Niemand raakte gewond.

Hulp

Het ongeluk gebeurde donderdagochtend lokale tijd. De schade is aanzienlijk en de Chileense luchtmacht is met ondersteuning te hulp geschoten. Het vliegveld, Teniente Rodolfo Marsh Martin Air Base, is van Chili en ligt op het King George eiland op het meest noordwestelijke uiteinde van Antarctica.

Een onderzoek is ingesteld.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close