fbpx
IncidentenOnderwerpen

C-130 met slachtoffers MH17 aangekomen

Voor de zevende keer sinds 23 juli zijn er stoffelijke resten van slachtoffers van de MH17-ramp aangekomen op Vliegbasis Eindhoven. Dat gebeurde met een Nederlandse C-130 Hercules -transportvliegtuig.

De terugkeer van stoffelijke resten werd met hetzelfde ceremonieel omgeven als voorgaande 6 keer. Een militaire erewacht haalde de 6 kisten uit het militaire toestel en bracht ze naar de gereedstaande lijkwagens. Die vertrokken onder begeleiding van politie en marechaussee naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Hier worden de resten verder geïdentificeerd en vervolgens overgedragen aan de naaste familie.

De ceremonie werd bijgewoond door ongeveer 160 nabestaanden, minister-president Rutte en de ministers Asscher, Hennis en Koenders. Eerder vandaag werden de kisten met ceremonieel eerbetoon naar het vliegtuig in Charkov gebracht. Hierbij was minister Opstelten aanwezig namens het kabinet.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button