fbpx
Opmerkelijk

Passagiers duwen zelf Tu-134 achteruit – Video

Een Tupolev Tu-134A van UTair stond vast op de landingsbaan van Igarka Airport in Siberië. Volgens de maatschappij was het landingsgestel vastgevroren door temperaturen van -50 graden celsius.

De passagiers wilden graag naar huis en besloten zelf te gaan duwen ondanks de vrieskou en harde wind. Het toestel werd gebruikt door een dochter van UTair: Katekavia en was onderweg naar een andere plaats in Siberië. De landinggear was vastgevroren aan de ondergrond toen het vliegtuig stilstond op het vliegveld. De passagiers hebben de toetruck geholpen volgens Uzair. Blijkbaar was het te glad voor alleen de truck. Het losduwen is gelukt en het toestel landde met vertraging op Krasnoyarsk. Daar was het maar -11, er hoefde dus niet geduwd te worden.

Een Tu-134A kan 76 passagiers vervoeren. Katekavia heeft 3 van zulke toestellen. Igarka Airport is een klein vliegveld in het noorden van Siberië, er zijn slechts enkele routes.

De Russische autoriteiten doen onderzoek naar het voorval.

Misschien iets voor low-cost carriers?

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button