fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Jaarlijks raken tienduizend koffers zoek op Zaventem Airport

Jaarlijks raken er op de nationale luchthaven van België – Zaventem Airport – zo’n 10.000 koffers zoek. Dit lijkt een ontzettend hoog getal: met 20 miljoen passagiers per jaar die via Brussel Airport reizen valt het wel mee. Zo’n 0,05% van alle koffers komt dus niet terug bij de passagier. De hoofdredenen: geen etiket meer aan de koffer of een transfer die wordt gemist. Gek genoeg belt dus niet iedereen met de luchthaven om te vragen waar de koffer blijft.

brussels airlines brussel airportRedenen van een kwijtgeraakte koffer

Zo’n etiket raakt inderdaad wel eens zoek. Bij de afhandeling van vliegtuigen moeten koffers vaak zo snel mogelijk uit het vliegtuig, om de volgende lading er weer zo snel mogelijk in te stoppen. Het kan gebeuren dat bij de afhandeling een etiket losraakt. Als deze niet weer wordt vastgemaakt, heeft men dus geen idee van wie de koffer is. Gelukkig wordt er door middel van plakstickers meestal ook een soort ‘tweede etiket’ aan de koffer geplakt. Bij de ‘gevonden koffers’ kan men dan alsnog achterhalen van wie de koffer is.

Mocht jouw koffer ook zoek zijn geraakt op Brussel Airport of op een andere luchthaven: na een aantal dagen wordt de koffer meestal opengemaakt om te bekijken of er aan de hand van de spullen te achterhalen is wie de eigenaar is. Lukt dit niet? Dan wordt de koffer nog een aantal maanden in bewaring gesteld. Als niemand zich meldt dan wordt de inhoud geschonken aan goede doelen.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button