fbpx
AirlinesOnderwerpen

Lufthansa piloten gaan maandag en dinsdag staken

Lufthnsa_piloot_1

Besprekingen tussen Lufthansa en de Duitse pilotenvakbond over de pensioenen zijn nergens op uitgelopen. De vakbond kondigt stakingen aan voor maandag en dinsdag. Maandagmiddag om 12:00 begint de staking en duurt 36 uur, tot 23:59 op dinsdag voor short- en medium-haul vluchten. De piloten van de langeafstands vluchten staken langer: zij beginnen in de nacht van zondag op maandag om 03:00 en stoppen ook disdag 23:59.

Pensioenen

In de Duitse piloten-CAO liggen nog afspraken van tientallen jaren geleden over pensioenen. Piloten stoppen daarom nu met werken op een 55 jarige leeftijd. Voor Lufthansa is dat veel te duur, ze betalen nu 60% van het laatstverdiende salaris door. De maatschappij wil de pensioengerechtigde leeftijd optrekken naar 60 jaar. Nieuwe EU regels maken het zelfs mogelijk voor piloten tot hun 65e door te werken.

Piloten

De piloten willen niet aan deze eis, die alleen voor nieuwe piloten zou gelden, en zeggen nu elk moment te kunnen gaan staken. Volgens de vakbond wil Lufthansa geen water bij de wijn doen en blijven ze bij de huidige eis. Vorige staking was in oktober en kostte Lufthansa € 170 miljoen. Net als Air France-KLM heeft Lufthansa problemen met alle concurrentie. Daarom wil men wat aan de kosten doen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button