fbpx
AirlinesOnderwerpen

Braziliaanse Azul krijgt 63 A320neo’s

A320neo_Azul

Het Braziliaanse Azul heeft 35 A320neo’s bij Aribus besteld en gaat er nog eens 28 leasen.

Grotere toestellen

Uitdager op de Braziliaanse markt is Azul Linhas Aéreas Brasileiras, of Azul. Azul bestaat een paar jaar en vliegt op veel bestemming die niet of nauwelijks bediend worden door de grote twee spelers: Gol en TAM. Er wordt gevlogen met toestellen tot circa 100 zitplaatsen. Momenteel heeft de maatschappij 140 ATR 72 en Embraer 190/195 toestellen. Die blijven in de vloot, de A320neo bestelling is een uitbreiding. Azul zal er verdere bestemmingen mee gaan aanvliegen.
[su_quote cite=”David Neeleman, CEO en oprichter van Azul”]Azul is an airline that truly serves all of Brazil. With more than 100 destinations , Azul will soon offer even more seats on our longer haul flights, allowing us to reduce operating costs. In addition to its market leading economics, which will allow Azul to stimulate new demand, the A320neo is also a perfect complement to our E-Jet fleet, giving us additional seats and capacity that can be dedicated to strategic projects like TudoAzul, Azul Viagens and Azul Cargo.[/su_quote]

Long haul

Azul gaat vanaf december ook long haul vliegen. Daarvoor leasen ze een vloot van 7 A330-200’s. Later komen daar 5 A350-900’s bij. Azul heeft sinds kort een codeshare overeenkomst met United. De oprichter van Azul, David Neeleman is heeft ook JetBlue opgericht. Ook heeft Azul nog 45 E190/195’s in bestelling staan waarmee de maatschappij uiteindelijk 280 toestellen uitkomt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button