fbpx
AirlinesOnderwerpen

Braziliaanse Gol heeft interesse in TAP Portugal

GOL_737_1

Gol heeft bij de Portugese regering aangegeven interesse te hebben in een aandelenaankop van TAP. Dit meldt de Portugese krant Publico. De regering gaat TAP privatiseren en 61% verkopen.

Investering

GOL is niet de enige maatschappij met interesse. Ook zouden, Air europa, Delta, Virgin, Lufthansa en IAG Group (BA, Iberia) interesse hebben. Het is voor TAP Portugal lastig aan geld te komen als de staat de enige aandeelhouder is. Portugal moet flink saneren sinds de kredietcrisis. Een verkoop is de enige mogleijkheid.

Gol

Gol is een low-cost carrier (al is er enige discussie of het wel zo low-cost is) en de tweede maatschappij in Brazilië na TAM. Sinds begin november is er een codeshare overeenkomst met TAP Portugal. In beide landen wordt Portugees gesproken. Gol vliegt met circa 130 737’s en heeft er nog 140 in bestelling. Gol heeft ook een strategisch partnerschap met Air France-KLM sinds begin dit jaar. Daarnaast verhuren Gol en Transavia vaak toestellen aan elkaar. Als het zomer is in Europa dan is het winter in Brazilië en andersom.

TAP Portugal is lid van Star Alliance.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button