fbpx
Onderwerpen

Hoe word ik piloot?

Logo_Hoewordikpiloot_header

Hoe word ik piloot?

Nog steeds een jeugddroom voor velen: piloot worden. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Wat moet je doen om piloot te worden, welke opleidingen zijn er allemaal en, niet onbelangrijk: is het wel verstandig om piloot te worden?

Er is veel te doen over de opleiding tot piloot. De luchtvaart is de laatste jaren een moeilijke tijd door gegaan en met name beginnende piloten hebben dat gemerkt. Het was zeer lastig om een baan te vinden en meer dan 1.000 beginnende piloten zaten/zitten thuis.

Toch lijkt het op dit moment iets aan te trekken. Van verschillende kanten horen wij over selectieprocedures bij diverse maatschappijen. Het afgelopen jaar hebben in ieder geval transavia.com, KLM, Luxair, easyJet en Cargolux weer mensen aangenomen.

Up in the Sky heeft in samenwerking met Jaap Schellinger een website ontwikkeld met daarop alle relevante informatie die je nodig hebt om de afweging te maken of jij piloot wilt worden: www.hoewordikpiloot.nl. Ons doel hiermee is om feitelijke informatie te bieden: welke vliegscholen zijn er, wat doet een piloot, hoe ziet de opleiding er uit. Daarnaast willen we overwegingen aandragen: waar moet je aan denken voordat je de stap zet? Is het verstandig om op dit moment piloot te worden en heb je een back-up plan (een plan B) voor als het tegenzit?

De komende maanden zullen we www.hoewordikpiloot.nl blijven updaten. Suggesties daarvoor zijn welkom.

Logo_Hoewordikpiloot_ad

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button