fbpx
AirlinesOnderwerpen

Eurowings: Lufthansa long haul LCC en op EU routes

Eurowings_A320_A330

Lufthansa heeft de plannen voor de long haul budgetdochter bekend gemaakt.

Eurowings

De vluchten worden uitgevoerd door Sun Express onder het merk Eurowings. In eerste instatie wordt er met drie A330-200 toestellen gevlogen. Dit aantal wordt uitgebouwd naar 7 toestellen. Er gaan 310 passagiers in de A330’s. De eerste bestemmingen zullen liggen in Florida, zuidelijk Afrika en rond de Indische Oceaan. Sun Express is een samenwerking tussen Lufthansa en Turkish Airlines. De Eurowings long-haul vluchten zullen worden uitgevoerd door Sun Express Deutschland met die cockpit en cabin crews. De kosten zouden 40% lager liggen dan bij reguliere Lufthansa vluchten. De basis zal Keulen/Bonn airport zijn.

Germanwings

Lufthansa gaat het netwerk van Eurowings uitbreiden naar Europese routes. Daarvoor zullen de 23 Bombardier CRJ900 toestellen worden vervangen door 23 A320’s. Deze komen tussen februari 2015 en maart 2017. Er komen 10 nieuwe toestellen en 13 zullen van Lufthansa afkomstig zijn. Eind 2017 moet er een gestandaardiseerde vloot van A320’s zijn. De Germanwings-tak zal onder Eurowings komen te hangen. Alle vluchten die geen hub-functie hebben of vliegvelden anders dan Frankfurt en Munchen worden ondergebracht bij Eurowings.

Basis buiten Duitsland

In 2015 zal de eerste niet-Duitse basis worden toegevoegd aan het netwerk.

Vakbonden

De vakbonden zijn volgens Reuters akkoord, behalve de piloten.

Promo-video

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button