fbpx
AirlinesOnderwerpen

Finnair verzilvert 8 A350 opties

Finnair_A350

Als een maatschappij vliegtuigen besteld dan worden er vaak ook opties genomen, daar hoor je vervolgens niet altijd meer wat van.

A350

Finnair maakt er nu wel gebruik van. In 2006 bestelde de maatschappij 13 A350 toestellen en nu komen er daar 6 bij zodat er in totaal 19 geleverd gaan worden. De nieuw bestelde A350’s komen vanaf 2018. Finnair krijgt de eerste 4 A350 in de tweede helft van 2015, dan 7 tussen 2016 en 2017 en de laatste 8 van 2018 tot 2023. De nieuwe toestellen gaan de A340’s vervangen. Finnair heeft er zeven en wil ze eind 2017 uit de vloot hebben, vier worden er teruggekocht door Airbus.

[su_quote url=”CEO Finnair”]Our strategy centers on growth, taking advantage of the unique geographical location of our Helsinki Hub, which offers the fastest connections between Europe and Asia. The A350 XWB aircraft will be essential in delivering on our strategy, as they enable growth in both passenger and cargo traffic, offer our customers top class travel experience and considerably enhance our cost competitiveness. Firming up the order for additional eight Airbus A350 XWB aircraft demonstrates our commitment to growth and to operating a world class Airbus fleet[/su_quote]

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button