fbpx
MilitairOnderwerpen

Video: near-miss Noorse en Russische straaljagers

Het Noorse ministerie van defensie heeft een video vrijgegeven waarop te zien is dat een Noorse F-16 moet uitwijken voor een Russische MiG-31 straaljager. De F-16 was onderweg voor een onderscheppingsopdracht in NAVO-luchtruim van een Russisch vliegtuig.

Het incident gebeurde ten noorden van Noorwegen. Er is een klacht ingediend bij Moskou.

De piloot zegt: “What the hell” en maakt een uitwijkende manoeuvre. Als hij dit niet had gedaan was het een botsing geweest volgens het Noorse ministerie. Verder zegt het ministerie dat dit de toenemende aggresiviteit van de Russen aantoont. Steeds vaker worden NAVO-lidstaten ‘uitgetest’ op reacties door onaangekondigd in het NAVO-luchtruim te gaan vliegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button