MilitairOnderwerp

Video: near-miss Noorse en Russische straaljagers

Het Noorse ministerie van defensie heeft een video vrijgegeven waarop te zien is dat een Noorse F-16 moet uitwijken voor een Russische MiG-31 straaljager. De F-16 was onderweg voor een onderscheppingsopdracht in NAVO-luchtruim van een Russisch vliegtuig.

Het incident gebeurde ten noorden van Noorwegen. Er is een klacht ingediend bij Moskou.

De piloot zegt: “What the hell” en maakt een uitwijkende manoeuvre. Als hij dit niet had gedaan was het een botsing geweest volgens het Noorse ministerie. Verder zegt het ministerie dat dit de toenemende aggresiviteit van de Russen aantoont. Steeds vaker worden NAVO-lidstaten ‘uitgetest’ op reacties door onaangekondigd in het NAVO-luchtruim te gaan vliegen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close