fbpx
Column

Sven de Bakker: Europa vanuit de lucht

Ik vlieg vanuit een vrij grote basis heel Europa door en dat betekent dat we heel veel verschillende bestemmingen aandoen. Van Scandinavië tot Marokko en van Ierland tot Griekenland en alles daartussenin. Sommige bestemmingen kun je al vrij snel dromen, maar er is er ook een aantal dat maar weinig op je rooster staat en dat is altijd extra leuk. Het gekke is wel dat eigenlijk alle vooroordelen bevestigd worden. Zie je Scandinavië op je rooster staan dan verloopt alles gesmeerd, staat er op 1 dag twee keer Italië op mijn rooster dan weet ik bijna zeker dat ik later thuis zal zijn.

Soms duurt de dag echter wel heel erg lang. Zo vlogen we vorige week naar Venetië, Italië. Bij vertrek wisten we al dat het slecht weer was en dat het afwachten was of we konden landen of niet. Uiteindelijk bleek de mist te hevig te zijn, we moesten dus uitwijken. Dan is het even goed aanpoten, er moet snel een nieuw vluchtplan gemaakt worden en er moeten zo snel mogelijk bussen worden geregeld voor de passagiers. Maar ja, we zaten natuurlijk wel in Italië. De passagiers die we aan boord hadden zaten al snel in een bus en het was slechts 20 minuten rijden naar de oorspronkelijke bestemming. We hoopten dus snel weer te kunnen vetrekken. Helaas duurde het uiteindelijk wel 3,5 uur voordat de nieuwe passagiers pas op het vliegveld aankwamen. Omdat we toch constant moesten klaar staan om te vertrekken zaten we al die tijd in de cockpit, het werd dus een lange dag……..

Dat is wel wat anders dan normaal, dan staan we namelijk maar 25 minuten aan de grond. Dit blijft een gek fenomeen, ik ga in een werkweek naar zoveel verschillende plekken, maar meer dan een walkaround om het vliegtuig heen zie ik niet. Gelukkig maken de vergezichten vanuit de cockpit dit goed. De prachtige kustlijnen of een opkomende zon over de besneeuwde Alpen, het zijn geweldige uitzichten!

Als het weer het toelaat proberen we zodra het kan een visual aan te vragen. Dan hoeven we ons niet meer aan de exacte route te houden en kunnen we echt genieten van de mooie omgeving. Het voelt dan wel eens alsof je in een Cessna aan het vliegen bent, er zitten nu alleen wel 180 man achter je die het helaas in het gunstigste geval met een zijraampje moeten doen 😉

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button