fbpx
AirlinesOnderwerpen

Tweede Arke 787 Dreamliner komt 12 december

De tweede Boeing 787-8 Dreamliner van Arke landt vrijdag 12 december rond 10.00 uur voor het eerst op Nederlandse bodem. Arkefly neemt de PH-TFL naar verwachting donderdag 11 december officiëel in ontvangst van Boeing, waarna de splinternieuwe Dreamliner aan zijn eerste intercontinentale vlucht naar Schiphol begint. Arkefly is de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij die de ultra moderne Dreamliner aan haar vloot heeft toegevoegd. Begin juni ontving Arkefly de eerste Dreamliner, in maart 2015 wordt het derde toestel verwacht.

Ingebruikname

Het toestel heeft 307 stoelen en drie klassen: Star Class met extra beenruimte en een uitgebreide service, Comfort en Economy. De PH-TFL vliegt vanaf eind december hoofdzakelijk naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Varadero en Holguin op Cuba en Cancun in Mexico.

Productieproces

De PH-TFL werd gebouwd in de Boeing-fabriek in Charleston, South-Carolina. Half september startte het productieproces dat uit diverse fasen bestaat: de bouw in de fabriek, de roll out waarbij het toestel aan de flight line werd gezet voor diverse systeemtesten, de eerste testvlucht, het spuiten van het toestel in de kenmerkende TUI-kleuren en tot slot de customer flight door Arkefly.

787

De Boeing 787 Dreamliner is lichter, stiller, zuiniger en vooral veel comfortabeler dan de huidige generatie vliegtuigen. Zo geven het slimme design met gewelfd plafond en de 30% grotere ramen een ruimtelijk gevoel en zorgt de moodlighting aan boord voor een natuurlijke overgang tussen dag en nacht. Daarnaast is de cabinedruk hoger waardoor het lichaam meer zuurstof opneemt en reizigers met een frisser gevoel op de bestemming aankomen. Door het geavanceerde luchtverversingssysteem hebben passagiers bovendien minder last van duizeligheid en hoofdpijn. De Dreamliner is niet alleen fijn om in te vliegen maar ook minder milieubelastend; het toestel maakt 60% minder geluid dan andere vliegtuigen en verbruikt 20% minder brandstof en CO2 per passagier.

Grapje

Arke maakt een grapje met de registratienummers. Die zijn namelijk:
PH-TFK
PH-TFL
PH-TFM

787_Arke_Boeing_Fabriek_stukken

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button